Články

Český překlad WCAG 2.0

Radek Pavlíček společně se Zdeňkem Rybákem z TyfloCentra Brno připravili překlad základní část metodiky WCAG 2.0 do českého jazyka. Podle Radkových slov se můžeme v budoucnu těšit na kompletní překlad metodiky. Do té doby můžete použít originál v angličtině.

Celý článek

Prezentace z přednášky na SIGCHI

Ve čtvrtek 15. 1. se konala avizovaná přednáška pod hlavičkou SIGCHI s názvem Pravidla přístupnosti prakticky. Zde si můžete prohlédnout prezentaci z této přednášky.

Celý článek

O přístupnosti na SIGCHI

V lednu proběhne v rámci akcích pořádaných sdružením Prague ACM SIGCHI přednáška zaměřená na praktickou aplikaci pravidel přístupnosti.

Celý článek

WCAG 2.0 – dokončeno

Metodika WCAG se po dlouhých téměř 8 letech vytváření, navrhování, připomínkávání a upravování dočkala své verze 2.0. WCAG 2.0 byly 11. prosince 2008 prohlášeny za oficiální doporučení W3C. Titulky článků a tiskových zpráv hlásají, že začíná nová éra přístupnosti webu, tak uvidíme.

Celý článek

Práci s webovou stránkou řídí uživatel

Druhý díl seriálu věnujícího se rozboru jednotlivých pravidel přístupnosti. Celý článek

SUPPLE – automaticky generované uživatelské rozhraní

SUPPLE umí přizpůsobit rozhraní schopnostem a potřebám každého uživatele. Významným způsobem tak může snížit hendikep tělesně postižených uživatelů.

Celý článek

Obsah webových stránek je dostupný a čitelný

První díl seriálu věnujícího se detailnímu rozboru českých pravidel přístupnosti.

Celý článek

Nevidomí uživatelé a zpravodajské weby

Na serveru Lupa.cz vyšel článek o přístupnosti zpravodajských webů, který vznikl na základě kulatého stolu s hendikepovanými uživateli na půdě Centra TEREZA na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT v Praze.

Celý článek

Seriál o pravidlech přístupnosti

V průběhu následujících týdnů budeme na našem blogu vydávat seriál o pravidlech přístupnosti. Seriál článků bude určen zejména pro všechny tvůrce webových stránek, kteří chtějí hlouběji proniknout do tvorby přístupného webů.

Celý článek

Přednáška na téma: Navigace nevidomých v interiérech

Prague ACM SIGCHI za podpory společnosti Sun Microsystems a Českého vysokého učení technického v Praze pořádá zajímavou přednášku Navigace nevidomých v interiérech v rámci již čtvrtého ročníku Prague World Usability Day 2008 (WUD).

Celý článek

Starší články »